måndag 19 april 2010

Skolledarutbildningen är nu igång!

Den 29-30 mars påbörjade skolledarna sin utbildning kopplad till DigiLär. Utbildningen sker i Rektorsakademiens regi och genom deras TÄNK OM program, som är ett samarbete mellan Rektorsakademien och Apple. Skolledarutbildningen är en processinriktad ledarskapsutbildning med fokus på förändring, utveckling och lärande i en till en-miljö.

Utbildningen tar upp skolledarens uppdrag och roll vid förändringsarbete, att leda förändringsprocesser och utvecklingsarbete med fokus på förändring, mål och resultat. Den tar upp framtids- och samhällsforskning och ska leda till att respektive rektor utformar en egen handlingsplan för såväl ledarskap som utveckling av det pedagogiska arbetet med en dator per elev.

På utbildningen träffar också skolledarna andra skolledare, som också håller på att starta upp eller är igång med sitt en till en-projekt. En del av utbildningen kommer att ske tillsammans med de pedagoger, som kommer att utses till lärspridare. Lärspridarna ska fungera som ambassadörer för DigiLär på respektive skola i Arboga. Nästa tillfälle för skolledarna är den 28-29 april.

IT-handledaren
Barn- och utbildningsförvaltningen