torsdag 27 maj 2010

Utdelning av lärardatorer

Den 26 och 27 maj var det äntligen dags för utdelning av lärardatorerna. Utdelningstillfällena har föregåtts av flera möten och tät kommunikation med leverantören. Detta för att säkra administrationen kring utdelningen och planera utbildningstillfällena, så att läraren får en bra start med sin Mac.

Först ut med att få sina datorer var pedagogerna på Stureskolan. Pedagogerna delades in i två grupper för att ta emot sina datorer och ta del av introduktionsutbildningen. Datorer, kartonger, sladdar, avtal och väskor blandades i ett positivt och förväntansfullt kaos. MacSupports inspirerande utbildare slussade lärarna genom uppackning och personifiering av sin dator.




















Både direkt handhavande, men även en hel del inspiration kring vad man kan göra på sin Mac, gick utbildarna igenom.

















Den 27:e var det sen dags för pedagogerna på Gäddgårdsskolan, att få sina datorer. På Gäddgårdsskolan var det möjligt att samla pedagogerna i samma lokal, både grundskolans och särskolans, vilket gav en häftig stämning med så många datorer på samma ställe. Även här var pedagogerna mycket förväntansfulla och ivriga att få sätta igång med att utforska sina datorer. Biträdande skolchef öppnade med att säga några ord kring förväntan på projektet, planerna kring kommande utbildningar och kring hur införandet till eleverna i höst är planerat.
































Efter fyra timmars utbildning lämnade pedagogerna introduktionen fullmatade med kreativa tips och fulla av tankar att arbeta vidare med på egen hand. Nu är tid att testa, utforska och pröva sig fram med sin nya dator.

IT-handledaren
Barn- och utbildningsförvaltningen