fredag 27 augusti 2010

Gemensamma utbildningsdagar för skolledare och lärspridare

I slutet av augusti var det dags för två gemensamma utbildningsdagar för skolledarna och lärspridarna inom DigiLär. Både skolledare och lärspridare hade med sig tankar kring handlingsplan, frågeställningar kring genomförandet av projektet, tankar kring lärspridaruppdraget och hur vi måste jobba för att vi ska entusiasmera och få med kollegorna på tåget.


Visionen lyftes och kreativa idéer kring handlingsplanen blandades med diskussioner kring genomförande. Under de två dagarna tyckte lärspridarna att deras uppdrag blev tydligare. Det fanns också tid för att lyfta frågor från den egna verksamheten med skolledare och lärspridare från andra kommuner.

Under de två dagarna blandades föreläsningar med seminarier och även eget arbete. Seminarierna utgick bland annat från frågeställningar kring hur vi skapar lärandemiljöer, hur får jag med mina kollegor, hur skapar vi en bra organisation, publicering och lärplattformar, omdefiniering och digitala verktyg. Det egna arbetet resulterade i en vision och en handlingsplan för att driva förändringsarbetet kring elevdatorer på skolan.

IT-handledaren
Barn- och utbildningsförvaltningen