torsdag 9 september 2010

Äntligen!

Äntligen får vi dem, var kommentaren från flera elever på Gäddgårdsskolan, när det var dags för utdelning av datorerna. Eleverna på Gäddgårdsskolan var nämligen först ut att få sina datorer under utrullningsveckan. Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Ingrid Noord-Silversten, inledde med att säga några ord kring IT-satsningen i Arbogas skolor. Dock drog hon inte ut på tiden, eftersom eleverna var ivriga att börja.


Utbildarna från MacSupport började med lite kuriosa kring vad en Mac är och skillnaderna mellan en Mac och en PC. Till slut fick eleverna äntligen öppna kartongerna. Med försiktiga händer plockade de ut datorerna. De fick fortfarande inte öppna sina datorer, utan som första test fick de istället montera ihop strömadaptern. Det kan tänkas vara en banal grej, men alla gjorde det med eftertanke och noggrannhet.


Äntligen var det nu dags att starta datorn och gå igenom steg för steg i personifieringen av sin dator.



Eleverna följde utbildarnas instruktioner uppmärksamt. Alla var ivriga att lära känna sin dator. En elev sa "Det här är den bästa dagen under mina 9 år i skolan". Tre timmar utbildning gick med en rasande fart och knappt hade man tid eller lust att ta rast. Eleverna ville knappt sluta för dagen och man kan nästan tro att de längtade till nästa skoldag.


IT-handledaren
Barn- och utbildningsförvaltningen